Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ




Σε σχέδιο νόμου με θέμα σύσταση  «Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής» η κυβέρνηση της Αθήνας θα περάσει μια παράγραφο βάσει της οποίας θα μπορεί να μετατρέψει εργοστάσια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήτοι  «κατ’ εξαίρεση για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων ή Μονάδων Πρώτης Υποδοχής καθώς και των Υπηρεσιών Ασύλου επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτηρίων σε εκτός σχεδίου περιοχές ,κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων χρήσεων γης».
«Για την αλλαγή χρήσης και τις κατασκευές αυτές δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας»
«ΟΙ ΑΝΩ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ και ως χώροι κράτησης»(πηγή http://www.radioevros.gr/)

Τα παραπάνω θα εφαρμοστούν στον Έβρο και κυρίως στο βόρειο τμήμα του.
Μετά από πολλές δεκαετίες απαξίωσης του Νομού Έβρουτην οικονομική κρίση που πλήττει σε πλειοψηφία τους έντιμους μικρομεσαίους  πολίτες αυτής της χώρας, θα φιλοξενήσουμε στη Ορεστιάδα και τους λαθρομετανάστες που περνάνε τα σύνορα του Έβρου αλλά και αυτούς που ήδη έχουν  περάσει και βρίσκονται στα αστικά κέντρα της χώρας , ψίθυροι λένε ότι ναι μεν θα φιλοξενούνται στα κέντρα υποδοχής αλλά θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ...Σε ένα νομό όπου ο πληθυσμός αγγίζει τους 149.354 κατοίκους θα φέρετε εξαθλιωμένους, πεινασμένους και απελπισμένους ανθρώπους , να κάνουν τι? να τους κάνουμε τι? ή μήπως πρέπει να μας καθησυχάσουν τα λεγόμενα του κυρίου  Παπουτσή που μας λέει ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Και γιατί δε συνέβηκε αυτό μέχρι τώρα στην Αθήνα??
Σύμφωνα με την ομάδα Frontex αλλά και με τον ελληνικό στρατό η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι νέοι και παιδιά. Για αναλογιστείτε την εξέλιξη των ανθρώπων αυτών που χωρίς ιδιαίτερη  παιδεία λόγω ηλικίας αλλά και λόγω συνθηκών   θα παλέψουν να επιβιώσουν σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι ο τόπος μας και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης ...Φτάσαμε σε σημείο να κατηγορούμαστε ότι δεν είμαστε ανθρωπιστές...μήπως οφείλουμε να δείξουμε ανθρωπισμό πρώτα στα παιδιά μας? Διαφορετικά ας ξεκλειδώσουμε όλοι τις πόρτες των σπιτιών για να έχουν όλοι ελεύθερη είσοδο, τότε ίσως αποδείξουμε τον ανθρωπισμό μας.

Ως πολίτης αυτής της πόλης :
Μετά τις σπουδές μου προσπερνώντας όλες τις ελλείψεις  αυτής της πόλης για ένα νέο άνθρωπο, επέλεξα να επιστρέψω στην Ορεστιάδα, να εργαστώ εδώ και να φτιάξω εδώ την οικογένεια μου πιστεύοντας ότι η ποιότητα ζωής είναι καλύτερη σε σύγκριση με τις μεγαλουπόλεις. Δε θα ανεχτώ κανένας νόμος να με κλειδώσει μέσα  από φόβο, να με κάνει να φοβάμαι μήπως λεηλατηθεί το σπίτι και η δουλειά μου .
Αναρωτιέμαι για την ισχύ του λόγου των τοπικών αρχόντων. Αναρωτιέμαι τι είναι ικανοί να κάνουν για να σώσουν αυτή την πόλη. Αγωνιστήκαμε, σας στηρίξαμε, σας ψηφίσαμε , αποδεχτήκαμε τον νικητή περιμένοντας να αναπτύξετε την πόλη  μας , να αξιοποιήσετε όλες τις φυσικές αρετές του τόπου για ένα καλύτερο αύριο. Για να συνεχίσουμε να ζούμε στην Ορεστιάδα με αξιοπρέπεια και να αγαπήσουν τα παιδιά μας αυτή την πόλη όσο και εμείς. .
Μη μας απογοητεύσετε. Μη μας δώσετε ακόμη ένα λόγο να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας γιατί αν όλα τα παραπάνω εφαρμοστούν θα καταντήσετε  να είστε άρχοντες της αθλιότητας.
Ως μητέρα:
Παρότι ήταν δική μου επιλογή να δημιουργήσω οικογένεια εδώ δεν αποδέχτηκα σε μια τόσο νέα πόλη να υπάρχει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη,διεκδικώ και θα συνεχίσω να διεκδικώ να γίνουν έργα για τα παιδιά μας αφού δεν έγιναν για μας. Τα παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια να γίνουν αθλητικά κέντρα, κέντρα ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης και ΟΧΙ κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών.
Ως σύζυγος αστυνομικού :
Νοιώθω τυχερή που ο σύζυγός μου υπηρετεί το επάγγελμα του σε αυτή την πόλη γιατί οι κίνδυνοι είναι περιορισμένοι, δεν ανέχομαι να γίνει δεσμοφύλακας και να είναι εκτεθειμένος σε δεκάδες αρρώστιες καθημερινά (ακούστηκε ότι η αστυνομική διεύθυνση θα μεταφερθεί σε ένα από τα κέντρα υποδοχής ) με αντάλλαγμα 1200€ και το φόβο να πάρει αγκαλιά το παιδί του. Στα καθήκοντα του δεν είναι να νοσηλεύει λαθρομετανάστες αλλά και ούτε πληρώνεται γι’αυτό. (αυτή είναι η δική μου άποψη και δε μιλάω εκ μέρος του συζύγου μου)

Τα κέντρα υποδοχής να γίνουν στις κοινωνίες που μπορούν να τα υποστηρίξουν, ο Έβρος δε μπορεί και τώρα που μας θυμηθήκατε εμείς οι πολίτες του δε θα σας ανοίξουμε την πόρτα. Ξαναχτυπήστε όταν αποφασίσετε να προσφέρετε κάτι καλό.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΣΙΑ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ! ΑΝ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ!

ΧΡΥΣΑ

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις θέσεις σου και την δυναμική με την οποία τις εκφράζεις.

fillitsa's handmade crafts είπε...

πολυ καλα τα λες!!!αντε γιατι ολα εχουν και το οριο τους!!!ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα για το αρθρο σου!!!

Unknown είπε...

Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας, στο πλευρό σας και σε οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε, εδώ είμαστε.
Καλό Αγώνα Συναγωνίστρια.
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ !